Vacature Senior Consulent Jeugd

Senior Consulent Jeugd in Middelharnis

Logo Gemeente Goeree Overflakkee

Senior consulent Jeugd

 • HBO
 • 36 uur per week
 • Schaal 9 (€ 4.537,- per maand)
 • Er is geen sluitingstermijn
 • Het team Jeugd en Gezin

De basis voor het werk van het cluster jeugd is de visie op het Sociaal Domein met de kaders en de doelstellingen. Het cluster beoogt een integrale afhandeling van zorg- en ondersteuningsvragen. Hierdoor wordt betere, en efficiëntere, zorg en ondersteuning ingezet voor inwoners in de leeftijd van -9 maanden tot 100+. Het primaire doel is de kwaliteit van leven te verbeteren. Maatwerk en zelfredzaamheid zijn hierbij sleutelwoorden.

Hoe zou de dag eruit kunnen zien?

Je start je dag met een (digitaal) koffiemoment met de collega's van het team. Na het behandelen van je mail, ga je op huisbezoek voor een nieuwe intake. Je bespreekt samen met de cliënt de hulpvraag, de mogelijkheden van het gezin en diens netwerk. Na afloop van dit gesprek ga je naar een andere cliënt. Je bent hier verder in de intakeprocedure en past hier hulpverleningsmethodieken toe. Hierdoor is het gezin direct geholpen. Het is nog niet duidelijk of er geïndiceerde hulp nodig is. Vervolgens maak je voor een ander gezin het ondersteuningsplan en formuleer je gezinsdoelen. Voor deze cliënt wil je jeugdhulp op beschikking afgeven. Je moet hierin lastige keuzes maken waarbij je de belangen van de cliënt afweegt en ook kostenbewust handelt. Tussendoor beantwoord je ook telefoontjes van collega's. Zo adviseer je een collega de meldcode te doorlopen. Dit betekent dat Veilig Thuis geconsulteerd moet worden.

De senior consulent Jeugd en Gezin is een specialist op het terrein van de Jeugdwet. Je bent bekend met de regelgeving op het gebied van het Sociaal Domein, in het bijzonder de Jeugdwet. Je hoofdtaak is de toeleiding tot jeugdhulp verzorgen en daarnaast voer je casusregie. Je verantwoordt en registreert je werkzaamheden in de S4R van Centric. Je neemt deel aan netwerkoverleggen zoals het jeugdbeschermingsplein en het loket (onderwijs-jeugdhulp). Indien nodig neem je de zaak mee, omdat er geïndiceerde hulp nodig is. Ook draai je mee in een rooster waar je verantwoordelijk bent voor het beantwoorden van advies- en consultatievragen van cliënten en netwerkpartners. Je signaleert trends en ontwikkelingen en doet verbetervoorstellen.

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Je werkt in een organisatie met korte lijnen. We weten elkaar te vinden en we helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Op kantoor ontmoet je collega's en zoek je actief de verbinding. Thuis kun je in alle rust werken. En heb je de ruimte om tussendoor een boodschap te doen of te sporten.

Wij dragen bij aan jouw vitaliteit. Dit doen wij door je onder andere te voorzien in een Arbo verantwoorde thuiswerkplek, inclusief laptop en telefoon. Wij vertrouwen erop dat je jouw werk goed afrondt. Je houdt hierbij rekening met onze inwoners, samenwerkingspartners, bestuur en/of collega's. Daar hoeven wij geen werktijden voor af te stemmen. Dat kun jij prima zelf! Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een Hbo werk/ denkniveau, bent SKJ geregistreerd en hebt minimaal twee jaar kennis en ervaring binnen het vakgebied;
 • Je hebt kennis van het volgende:
  • complexe gedrags- en ontwikkelingsproblematiek in gezinssystemen, pedagogiek en kinder- en jeugdpsychiatrie;
  • de sociale kaart, de meldcode, risicotaxatie-instrumenten, korte hulpverleningsmethodieken en weet deze in te zetten;
  • de richtlijnen van de beroepscode met inachtneming van de jeugdwet, WLZ, beleidsregels, procedures en nieuwe ontwikkelingen.
 • Je hebt goede gespreksvaardigheden, een sterk analytisch vermogen en kunt je keuzes schriftelijk goed motiveren om te komen tot het toekennen van jeugdhulp. Je bent initiatiefrijk en gaat graag uitdagingen aan. Je bent hierbij dienstverlenend en klantgericht.
 • Het is noodzakelijk dat je goed met stress en onverwachte situaties kunt omgaan. Je opereert tactvol en je bent flexibel.

Wat bieden wij?

 • De functie, binnen Gemeente Goeree-Overflakkee genoemd senior jeugdconsulent, is gewaardeerd in schaal 9. Dit betekent maximaal € 4.537, - per maand bij een volledig dienstverband (36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt.
 • Wij vergoeden € 0,21 per kilometer met en een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerk- en internetvergoeding van € 3,- netto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je krijgt 27 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband.
 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk.
 • Je bent verzekerd van je pensioen tegen een zo'n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering .

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Gaby Kolmus, teamleider Jeugd en Gezin.
Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Annet Okkerse, Beleidsadviseur HRM.
Beide zijn bereikbaar op telefoonnummer: 14 0187.

Solliciteren!

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Wil jij onze organisatie nog beter maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Mail je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel CV, naar: .Functie:consulent jeugd
Startdatum:29-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4537 – 4537
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Goeree-Overflakkee via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelharniskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelharniskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelharnis
 2. Senior Consulent Jeugd Gemeente Goeree-Overflakkee 29-11-2023

Bekijk ook andere vacatures