Vacature RE-Integratie Specialist

RE-Integratie Specialist in Middelharnis

Logo Gemeente Goeree Overflakkee

Re-integratie Specialist

 • Hbo-niveau
 • 36 uur per week
 • Schaal 9 (maximaal € 4.537,-) bij een volledig dienstverband (36 uur)
 • Sluitingstermijn tot en met 24 januari 2024
 • Het team Passend Werk en Inkomen

Als Re-integratie specialist ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van cliënten (specifiek voor de doelgroep Statushouders vanuit de inburgeringswet). Je voert regie op individuele inburgerings- en re-integratietrajecten. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor samenwerkingspartners rondom deze doelgroep.

Een deel van de doelgroep van de Wet Inburgering maakt ook gebruik van de participatiewet. Als Re-integratie specialist voer je deze beide wetten uit. Je ontdekt arbeidspotentieel bij werkzoekenden met een Participatiewet uitkering. Daarbij kan sprake zijn van meervoudige gecompliceerde problematiek die belemmerend werkt bij het vinden van werk. Hiervoor durf je ook buiten de gebruikelijke wegen te kijken. Jij zet de juiste acties uit om de inburgeraar op de beste manier te begeleiden.

Je bent actief bij het realiseren van de doelstelling om zoveel mogelijk uitstroom te bevorderen. Belangrijk hierbij is dat er breder wordt gekeken binnen alle leefgebieden, zodat waar nodig ingezet kan worden op zaken die belemmerend in een traject kunnen werken. Je werk nauw samen met het ontwikkelbedrijf en maatschappelijk partners om je doel te bereiken. Het gaat onder meer om de volgende taken:

 • Je bent een spin in het web voor statushouders in het inburgeringsproces, integratie en begeleiding naar werk. Daarin kan jij goed motiveren, inspireren, activeren en maak je afspraken met de statushouders over integratie en participatie;
 • Je neemt initiatieven met betrekking tot de ontwikkeling van de statushouder op het gebied van arbeid, zorg en welzijn;
 • Je coacht begeleidt en ondersteunt de statushouder waarbij je rekening houdt met het zelfsturend vermogen;
 • Je denkt mee met beleidsontwikkeling;
 • Je neemt na een QuickScan brede intakes af, stelt persoonlijk inburgeringsplan (PIP) op, zet passende voorzieningen in en volgt dit actief;
 • Je rapporteert over de voortgang van jouw caseload, de behaalde resultaten en uitstroom. Daarvoor stel je dossiers en rapporten op.

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Je werkt in een organisatie met korte lijnen. We weten elkaar te vinden we helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Op kantoor ontmoet je collega's en zoek je actief de verbinding. Thuis kun je in alle rust werken en heb je de ruimte om tussendoor een boodschap te doen of te sporten.

Wij dragen bij aan jouw vitaliteit door je onder andere te voorzien in een Arbo verantwoorde thuiswerkplek, inclusief laptop en telefoon. Wij vertrouwen op jou dat de klus hoe dan ook wordt geklaard en dat je hierbij rekening houdt met jouw klant of collega's. Daar hoeven wij geen werktijden voor af te stemmen. Dat kun jij prima zelf! Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Wat vragen wij

 • Een gerichte en afgeronde opleiding op Hbo-niveau in combinatie met ruime en relevante ervaring. Kennis van de Participatiewet, Nieuwe wet Inburgering alsmede gemeentelijk beleid op dit terrein;
 • Kennis van de sociale kaart op het terrein van onderwijs, arbeidsmarkt en inburgering;
 • Kennis van Suite, Join en Werkstap is gewenst;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden naar zowel cliënt als samenwerkingspartners;
 • In staat zijn snel te schakelen tussen vraag en aanbod;
 • Ervaring en affiniteit hebben met het werken met inburgeraars en re-integratiemiddelen.

Wat bieden wij

 • De functie, binnen Gemeente Goeree-Overflakkee genoemd re-integratie specialist Inburgering, is gewaardeerd in schaal 9. Dit betekent maximaal € 4.537,-- per maand bij een volledig dienstverband (36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt.
 • Wij vergoeden € 0,21 per kilometer met en een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerk- en internetvergoeding van € 3,- netto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je krijgt 27 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband.
 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk.
 • Je bent verzekerd van je pensioen tegen een zo'n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met , .
Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Annet Okkerse, beleidsadviseur HRM.
Zij zijn beiden bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Wil jij onze organisatie nog beter maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Mail je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel CV, naar: .Functie:re-integratie specialist
Startdatum:08-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4537 – 4537
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Goeree-Overflakkee via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelharniskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelharniskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelharnis
 2. RE-Integratie Specialist Gemeente Goeree-Overflakkee 08-01-2024

Bekijk ook andere vacatures