Vacature RE-Integratie Specialist

RE-Integratie Specialist in Middelharnis

Logo Gemeente Goeree Overflakkee

 1. re-integratie Specialist

 • Hbo-niveau
 • 24 uur per week
 • Schaal 9 (maximaal € 4.752,-) bij een volledig dienstverband (36 uur)
 • Sluitingstermijn tot 5 maart 2024
 • Het team Passend Werk en Inkomen

Functieprofiel

De re-integratiespecialisten aan de poort voeren de regie op de instroom en zijn het eerste aanspreekpunt voor samenwerkingspartners. Binnen 'de Poort' wordt het arbeidspotentieel onderzocht bij werkzoekenden met een Participatiewet aanvraag. Daarbij is er regelmatig sprake van meervoudige complexe problematiek. Binnen 'de Poort' ligt de focus op de zelfredzaamheid in de breedste zin van het woord. Er wordt veel samengewerkt met maatschappelijke organisaties. De werkzaamheden aan "de poort" vragen specifieke kennis van de sociale kaart van ons eiland en (voorliggende) voorzieningen. Inwoners die geen rechtmatig gebruik kunnen maken van de Participatiewet worden gewezen naar voorliggende voorzieningen. Het gaat onder meer om de volgende taken:

 • Je beoordeelt het arbeidspotentieel bij werkzoekenden met een Participatiewet uitkering.
 • Je gaat na of iemand aan de voorwaarden voldoet en je controleert preventief op fraude. Je voorkomt instroom in de bijstand van inwoners die op eigen kracht of met enige ondersteuning de weg richting werk of school vinden.
 • Je voert intake- en diagnosegesprekken om zicht te krijgen op de mogelijkheden van de inwoner.

Hoe zou de dag eruit kunnen zien?

Je hebt deze dag meerdere intakegesprekken met klanten die een melding voor een bijstandsuitkering hebben gedaan. In deze gesprekken bespreek je de situatie van deze klanten op alle leefgebieden zoals werk, opleiding, gezondheid, financiën enzovoorts. Tijdens deze gesprekken ben je ook alert op fraudesignalen en je beoordeelt of er sprake is van een voorliggende voorziening. Voor één van de klanten kom je tot de conclusie dat er geen belemmeringen zijn om snel aan de slag te gaan. Je draagt hem dan ook voor op een vacature van je collega's accountbeheer. Nadat je zijn cv hebt doorgestuurd, beëindig je het gesprek en maak je een rapportage op waarin de afspraken worden vastgelegd.

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Leuk, uitdagend en afwisselend! Je werkt in een organisatie met korte lijnen. We weten elkaar te vinden en we helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Op kantoor ontmoet je collega's en zoek je actief de verbinding. Thuis kun je in alle rust werken. En heb je de ruimte om tussendoor een boodschap te doen of te sporten.

Wij dragen bij aan jouw vitaliteit. Dit doen wij door je onder andere te voorzien in een Arbo verantwoorde thuiswerkplek, inclusief laptop en telefoon. Wij vertrouwen erop dat je jouw werk goed afrondt. Je houdt hierbij rekening met onze inwoners, samenwerkingspartners, bestuur en/of collega's. Daar hoeven wij geen werktijden voor af te stemmen. Dat kun jij prima zelf! Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Wat vragen wij?

 • Een gerichte en afgeronde opleiding op Hbo-niveau in combinatie met ruime en relevante ervaring. Kennis van de Participatiewet, voorliggende voorzieningen en gemeentelijk beleid op dit terrein;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden naar zowel cliënt als samenwerkingspartners;
 • In staat zijn snel te schakelen tussen vraag en aanbod (door affiniteit met eisen op de arbeidsmarkt en competenties bij cliënt);
 • Ervaring met re-integratiemiddelen;
 • Kennis van de sociale kaart op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt;
 • Kennis van Suite en Join;
 • Jij bent: coachend, initiatiefrijk, klant- ontwikkel en resultaatgericht, flexibel, enthousiast en zelfstandig;

Wat bieden wij?

 • De functie, binnen Gemeente Goeree-Overflakkee genoemd re-integratie specialist, is gewaardeerd in schaal 9. Dit betekent maximaal € 4752,-- per maand bij een volledig dienstverband (36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt.
 • Wij vergoeden € 0,23 per kilometer met en een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerk- en internetvergoeding van € 3,- netto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je krijgt 27 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband.
 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk.
 • Je bent verzekerd van je pensioen tegen een zo'n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering .

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met , .
Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Annet Okkerse, Beleidsadviseur HRM.
Beide zijn bereikbaar op telefoonnummer: 14 0187.

Solliciteren!

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Mail je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel CV, naar: .Functie:re-integratie specialist
Startdatum:24-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4752 – 4752
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Goeree-Overflakkee via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelharniskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelharniskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelharnis
 2. RE-Integratie Specialist Gemeente Goeree-Overflakkee 24-02-2024

Bekijk ook andere vacatures