Vacature Functioneel Applicatiebeheerder

Functioneel Applicatiebeheerder in Middelharnis

Logo Gemeente Goeree Overflakkee

 1. Functioneel Applicatiebeheerder

 • HBO
 • 36 uur per week
 • Schaal 9 (€ 4.537,- per maand)
 • Er is geen sluitingstermijn
 • Het team Informatievoorziening

Gemeente Goeree-Overflakkee is op zoek naar een Functioneel Applicatiebeheerder. Eén van de schakels tussen gebruikers en applicatie leveranciers/ontwikkelaars. Draag jij graag bij aan het continu verbeteren van onze dienstverlening? En wil je graag (hybride) werken op het snijvlak van Business en IT? Dan ben jij meer dan welkom om de functie samen met ons te blijven ontwikkelingen!

Wat ga je doen?

Als Functioneel Applicatiebeheerder kom je te werken in het team Informatievoorziening en ga je specifiek aan de slag voor het Sociaal Domein. Het Sociaal Domein zorgt voor de ondersteuning naar de inwoners op het vlak van Jeugdzorg, WMO, Werk en inkomen. Samen met de vakafdelingen ben je de spil in de digitale dienstverlening naar de inwoners. De applicaties die we hiervoor gebruiken zijn de Centric (gemeentelijke) applicaties: Suite Sociaal Domein, Suite4Regie, PKO en Cognos.
In 2023 zijn we gestart met een project, genaamd OWSD. Dit is een project om de werkprocessen in het Sociaal Domein te optimaliseren. Jij, als Functioneel Applicatiebeheerder, zal een belangrijk onderdeel uitmaken van de projectgroep. Zo kan je direct meewerken aan het verbeteren van de dienstverlening.
We kijken niet alleen naar hoe we digitaal ondersteunen, we denken ook mee in hoe we aanvraag tot afhandeling zo efficiënt en slim mogelijk inrichten. Dit is een continu proces en samenspel tussen de ontwikkelingen in de IT markt en de applicaties. Zo kunnen wij onze inwoners en ondernemers optimaal van dienst zijn.
Jouw primaire rol is het ondersteunen van onze gebruikers om de applicaties zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Jij ondersteunt in het gebruik van de informatievoorziening, dient wijzigingsverzoeken in en coördineert changes. Hierbij behoort ook het functioneel testen en accepteren van door de leveranciers opgeleverde informatiesystemen of infrastructuur.
Belangrijk onderdeel van de wijzigingen is het voorbereiden en ondersteunen van implementaties in de organisatie ("op de werkvloer"). Dit gaat in gezamenlijkheid met de vakafdelingen (key-users).
Werkzaamheden en taken die je zal verrichten tijdens je nieuwe baan:

 • De applicaties beheren en de gebruikers ondersteunen;
 • Afhandelen van issues (storingen, vragen, verzoeken) en zorgt voor de registratie in TOPdesk;
 • Aanpassen functionele inrichting van applicaties (indien nodig);
 • Adviseren ook ongevraagd over mogelijke verbeteringen;
 • Coördineren en doorvoeren van wijzigingen;
 • Documentatie en administratie binnen het domein actualiseren, waaronder gebruikershandleidingen, processen en werkinstructies.

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Je werkt in een organisatie met korte lijnen. We weten elkaar te vinden en we helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Op kantoor ontmoet je collega's en zoek je actief de verbinding. Thuis kun je in alle rust werken. En heb je de ruimte om tussendoor een boodschap te doen of te sporten.

Wij dragen bij aan jouw vitaliteit. Dit doen wij door je onder andere te voorzien in een Arbo verantwoorde thuiswerkplek, inclusief laptop en telefoon. Wij vertrouwen erop dat je jouw werk goed afrondt. Je houdt hierbij rekening met onze inwoners, samenwerkingspartners, bestuur en/of collega's. Daar hoeven wij geen werktijden voor af te stemmen. Dat kun jij prima zelf! Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Wat vragen wij?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van ICT, Bedrijfskunde of gerelateerd;
 • Je hebt (ruime) kennis van de gebruikte informatie architectuur in het applicatielandschap van de gemeente;
 • Wij maken gebruik van de Centric (gemeentelijke) applicaties: Suite Sociaal Domein, Suite4Regie, PKO en Cognos. Hier ben jij mee bekend;
 • Je hebt kennis van ITIL, BiSL en projectmatig werken;
 • Je zoekt graag de samenwerking op om tot resultaten te komen. Je pakt uit eigen beweging taken op. Je hebt oog voor kansen en bedreigingen en werkt toekomstgericht;
 • Je bent analytisch aangelegd, je denkt procesmatig en handelt bij voorkeur proactief;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als op papier. Je bent een collega die kan luisteren, nieuwsgierig is en zich kan verplaatsen in vraagstukken en daarin verbinding weet te maken en oplossingen weet aan te dragen.

Wat bieden wij?

 • De functie, binnen Gemeente Goeree-Overflakkee genoemd Vakinhoudelijk Medewerker B, is gewaardeerd in schaal 9. Dit betekent maximaal € 4.537,- per maand bij een volledig dienstverband (36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, daarbij kan een aanloopschaal van toepassing zijn.
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt.
 • Wij vergoeden € 0,21 per kilometer met en een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerk- en internetvergoeding van € 3,- netto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je krijgt 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband.
 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk.
 • Je bent verzekerd van je pensioen tegen een zo'n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met , .
Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Jelte van Schelven, Beleidsadviseur HRM. Beiden zijn bereikbaar op telefoonnummer: 14 0187.

Solliciteren!

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Wil jij onze organisatie nog beter maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Mail je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel CV, naar: .Functie:functioneel applicatiebeheerder
Startdatum:14-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4537 – 4537
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Goeree-Overflakkee via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelharniskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelharniskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Middelharnis
 2. Functioneel Applicatiebeheerder Gemeente Goeree-Overflakkee 14-11-2023

Bekijk ook andere vacatures