Vacature Ambulant Begeleider

Ambulant Begeleider in Dirksland

Ambulant begeleider (HBO) Goeree-Overflakkee

  • Werken bij

Uren per week: 32

Zoek jij een uitdagende baan in de regio Goeree-Overflakkee waarbij je flexibiliteit, vrijheid en afwisseling kunt combineren? En heb je een zorgdiploma op HBO-niveau? Dan is de rol van Ambulant Begeleider bij Sjaloom Zorg zeker iets voor jou!
Wat ga je doen?
Als ambulant begeleider bied je ondersteuning aan mensen met een specifieke zorgvraag. Zoals , hij heeft moeite met het beheersen van zijn drankgebruik. Jouw rol is om hem te ondersteunen bij het aanpakken van zijn verslaving en het herstellen van zijn welzijn.
In de eerste fase van de begeleiding bouw je een vertrouwensrelatie op met . Je voert open en respectvolle gesprekken om zijn motivatie voor verandering te begrijpen. Samen stellen jullie realistische doelen op, gericht op het verminderen van het alcoholgebruik en het verbeteren van zijn levenskwaliteit.
Je helpt bij het ontwikkelen van coping-strategieën om met triggers en verleidingen om te gaan, en je moedigt hem aan om zijn sociale netwerk te betrekken bij het veranderingsproces. Naast de emotionele steun werk je samen met aan het opstellen van een gestructureerd dagelijks schema. Hierin integreer je gezonde activiteiten en hobby's om zijn vrije tijd zinvol in te vullen en verveling te verminderen, wat vaak een trigger kan zijn voor verslavingsgedrag.
Tijdens de begeleiding monitor je nauwlettend het alcoholgebruik van en bespreek je samen met hem eventuele terugvalmomenten. Het uiteindelijke doel is om te helpen bij het bereiken van een gezond en evenwichtig leven, waarin hij de regie over zijn verslavingsgedrag herwint. Jouw rol als Ambulant Begeleider is cruciaal in het bieden van de nodige steun, educatie en motivatie om te empoweren in zijn herstelproces.
Wie ben jij?
- Je hebt een zorgdiploma op HBO-niveau (of bent bereid deze te gaan volgen)
- Je houdt van veel afwisseling en flexibele werktijden. We passen ons aan de behoeften van onze cliënten aan. Veel van hen werken overdag, en jouw flexibiliteit is cruciaal om optimale ondersteuning te bieden
- Je bent in het bezit van een rijbewijs
- Je hebt affiniteit met onze doelgroepen (mensen met een verstandelijke beperking, psychische- en/of verslavingsproblemen)
- Je zoekt een plek waar je écht werkplezier kan ervaren
- Je voelt je thuis bij onze kernwaarden geloofwaardig, passievol en warmhartigheid
Wat bieden wij?
- Variatie en Vrijheid: Geen dag is hetzelfde! Je krijgt de kans om in verschillende situaties te werken en je eigen stempel te drukken op de ondersteuning die je biedt.
- Flexibele werktijden: Jij weet wat het beste begeleidingsmoment voor de cliënten is, dat vertrouwen geven wij jou.
- Alle tools om jouw werk perfect uit te voeren, zoals een tablet en smartphone.
- Een goed salaris conform cao Gehandicaptenzorg (FG45: 2766 euro - 3861 euro, per 1 december 2023) en leuke extra's, zoals een goede MKSA-regeling, volop waardering, prettige collega's, fijne attenties en een hoge km-vergoeding.
- Echt werkgeluk! Onze medewerkers geven een 8,3 als gemiddeld cijfer!
- Veel mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zowel in- als externe trainingen zijn mogelijk. Als jij vindt dat een opleiding jou helpt bij het begeleiden of bij jouw groei, dan nemen we graag de opties met jou door.
Heb je vragen?
Neem dan contact op met regiomanager Corrie de Boed, T. (Whatsappen kan ook),
We nodigen je graag uit voor een sollicitatiegesprek. Sfeerproeven is onderdeel van het sollicitatieproces, zo krijg je namelijk het beste beeld hoe een dag op deze woonvorm verloopt.
Word jij onze nieuwe collega?
Dan kijken we uit naar jouw reactie.
Over Sjaloom Zorg
Sjaloom Zorg ondersteunt en begeleidt zo'n 600 mensen met een verstandelijke beperking in Goeree-Overflakkee en Zeeland. De focus ligt op het verlenen van de allerbeste zorg aan onze cliënten. We werken vanuit een protestants-christelijke visie. Passie, geloofwaardigheid en warmhartigheid zijn de kernwaarden van onze organisatie. Waarden die onze 400 medewerkers en 200 vrijwilligers iedere dag uitdragen!

Centraal kantoor:
Watertoren 20
3247 CL DirkslandFunctie:ambulant begeleider
Startdatum:22-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2766 – 3861
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Sjaloom Zorg via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelharniskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelharniskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Middelharnis
  2. Ambulant Begeleider Stichting Sjaloom Zorg 22-11-2023

Bekijk ook andere vacatures