Vacature Nieuwe Bestuursleden

Nieuwe Bestuursleden in Brielle

Brielle

  • Wij zoeken nieuwe bestuursleden

Kunst en Cultuur BRES zoekt nieuwe bestuursleden!

Kunst en Cultuur Brielle staat op alle fronten op de BRES voor cultuur. Wil jij een rol spelen in de kunst en cultuursector in onze mooie gemeente? Dan is dit jouw kans! Wij zoeken namelijk gedreven personen die willen plaatsnemen in het bestuur .

Wie zijn wij en wat doen we?

Onze organisatie staat op alle fronten op de BRES voor cultuur. Zo programmeren wij een podium van de stad, BRES theater, en gebruiken we de stad als podium voor onze evenementen.

In het BRES theater worden jaarlijks 50 tot 60 professionele voorstellingen geprogrammeerd. Ook faciliteert het theater amateuruitvoeringen van verenigingen. De stichting organiseert daarnaast activiteiten als Cultuurlabs, Danssalons, open podia en een jongeren talentenjacht. In de Brielse binnenstad zijn we betrokken bij evenementen zoals Open Monumenten Dag, BigBand festival en de Kunstmarkt. Alle basisscholen in de gemeente Voorne aan Zee bieden hun leerlingen cultuureducatie. Onze organisatie heeft een belangrijke rol in de uitvoering hiervan.

Daarnaast ondersteunen we lokale (amateur)makers en culturele organisaties in Voorne aan Zee met praktische raad en daad en we geven een cultuuragenda uit.

Er zijn vijf mensen in vaste dienst, aangevuld met vijf freelancers waar we veel mee samenwerken en daarnaast kunnen we een beroep doen op zo'n 40 vrijwilligers. BREStheater is onderdeel van het complex Dukdalf BRES. Met de sportcollega's en de bibliotheek wordt plezierig en nauw samengewerkt. Hier is ook ons kantoor gevestigd.

Wat zoeken wij?
Met het oog op het rooster van aftreden en de behoefte aan verjonging zijn wij op zoek naar drie nieuwe bestuursleden die graag een belangrijke rol willen spelen in de kunst en cultuursector. We zijn op zoek naar een leuke mix van ervaring en jeugdig talent. Of je nu ervaring hebt als voorzitter, , penningmeester of als algemeen bestuurslid, wij willen graag diverse achtergronden en perspectieven.

Wie ben jij?

  • - bij voorkeur woonachtig zijn op Voorne Putten
  • - affiniteit hebben met kunst en cultuur
  • - zakelijk strategisch kunnen adviseren over de toekomst van de organisatie
  • - inzicht hebben in de culturele en politieke context
  • - een balans vinden tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand
  • - 5 tot 10 uur per maand beschikbaar zijn voor formele vergaderingen en infomele overleggen

Rol en taken bestuur

Het bestuur is het bevoegd gezag van Kunst en Cultuur en draagt de eindverantwoordelijkheid in het kader van het bestuursmodel volgens de Code Governance Cultuur. De taakverdeling tussen directie en bestuur is vastgelegd in een bestuurs- en directiereglement:

Het bestuur dat bestaat uit 5 (onbezoldigde) personen, is kritisch met betrekking tot zijn eigen functioneren en evalueert dat jaarlijks.

Hoe kom je met ons in contact

Voor vragen kunt u terecht bij René de Bot, .::

of .

Ben je geïnteresseerd en kun jij een waardevolle bijdrage leveren aan ons bestuur? Stuur dan z.s.m. je reactie via

Geschreven door:

Cynthia Dekker

Tijd om te ontdekken wat de gemeente Voorne aan Zee te bieden heeft

Kunst en Cultuur Brielle

Reede 2A
3232 CV Brielle

Functie:nieuwe bestuursleden
Startdatum:01-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:5 – 10

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Kunst en Cultuur Brielle via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelharniskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelharniskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures middelharnis
  2. Nieuwe Bestuursleden Kunst en Cultuur Brielle 01-06-2024

Bekijk ook andere vacatures