Vacature Implementatie Consultant

Implementatie Consultant in Middelharnis

PIM Implementatie Consultant

XSARUS | Digital Commerce • Full-time • Middelharnis • 1d geleden

Opleidingsniveau: HBO

Carrièreniveau: Ervaren (> 2 jaar)


Ben jij graag inhoudelijk sparringpartner van de klant en kan jij implementatietrajecten tot een goed einde brengen? Lukt het jou om orde te scheppen in een assortiment van duizenden producten en productspecificaties? Dan is de functie van PIM Implementatie Consultant iets voor jou! Al ervaring met één of meerdere van deze systemen: PIM, ECOM, ERP, CRM, DAM, CMS, WMS, BI, PLM, POS? Solliciteer dan direct.

Als PIM Implementatie Consultant werk je op het snijvlak van business en IT. Je landt in het hart van de organisatie en leert veel verschillende afdelingen en medewerkers kennen. Naast dat je het eerste aanspreekpunt van de klant bent en samen nadenkt over doelstellingen en optimalisaties, ben je ook verantwoordelijk voor de inrichting van onze PIM-pakketten. Je zorgt ervoor dat het PIM-pakket naadloos aansluit bij de behoeften en processen van de klant. Voor wie je dit doet? Voor klanten zoals The Sting, Hyva en Bugaboo, en daar zijn we trots op!

Waarde toevoegen doe je zo

 • Je gaat je specialiseren in minimaal één van onze PIM-pakketten (Akeneo, inriver, Contentserv) zodat je deze bij onze klanten kunt implementeren, doorontwikkelen en onderhouden.
 • Je vindt manieren om het proces van productverrijking en datadistributie te automatiseren. Hoe efficiënter, hoe beter!
 • Je zorgt dat integraties met systemen van derde partijen (bijvoorbeeld ERP-systemen) soepel en naadloos verlopen.
 • Je ondersteunt het uitwerken en uitvoeren van testscenario's, zodat de officiële livegang vlekkeloos verloopt.
 • Je deelt je kennis met eindgebruikers door gebruikerstrainingen te geven op klantlocaties.
 • Je bouwt mee aan de toekomst van de klant door samen te werken aan een doorontwikkel roadmap.

Dit neem jij mee

 • Je beschikt over technische expertise (pré). Je begrijpt de structuur en werking van code en softwaresystemen. Hierdoor weet jij ook een complex PIM-systeem te doorgronden en te optimaliseren.
 • Je neemt 3 tot 5 jaar relevante werkervaring mee. Heb je bijvoorbeeld ervaring als implementatieconsultant van softwarepakketten, applicatiebeheerder, functioneel beheerder of IT-projectmanager? Dan zoeken we jou!
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Het allerbelangrijkste? Een flinke dosis motivatie en relevante werkervaring voor het uitoefenen van deze functie.
 • Je hebt geen moeite met het spreken en schrijven van de Nederlandse en Engelse taal. Als PIM Implementatie Consultant ben jij namelijk de cruciale schakel voor onze (internationale) klanten.

Jouw bijdrage wordt gewaardeerd. En beloond.

 • Competitief salaris . Jouw kennis en ervaring zijn goud waard. Hier hoort uiteraard een passend salaris bij.
 • Leaseauto . Met het leasebudget dat je krijgt, zoek je een auto uit die bij jou past en waarmee je onze PIM-klanten bezoekt. Uiteraard mag je deze auto ook privé rijden.
 • 25 vakantiedagen . Om te ontspannen en tijd te spenderen met je dierbaren, zodat je vol frisse moed weer terug komt.
 • Solide pensioenregeling . Deze groeit met je mee en XSARUS betaalt een groot deel van de premie, want jouw toekomst doet ertoe.
 • Fijne bedrijfscultuur . Waarin iedereen elkaar kent, we samen lunchen en samen leren, waarin we nuchter zijn, voor elkaar klaar staan én waarin we genoeg leuke activiteiten doen (zoals VR-gamen, pizzasessies, volleybaltoernooi en strandactiviteiten)

En dit is nog maar het begin. Lees hier hoe we jouw inzet nog meer belonen: www.xsarus.nl/werken-bij/wat-te-verwachten/

Jouw toekomst bij XSARUS

Een echte specialist worden binnen jouw vakgebied? Dat kan! De diverse programma's binnen de XSARUS Academy helpen je om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Of dit nou die ene opleiding is die je al zo lang voor ogen had, een vaardigheidstraining of gewoon een flinke brainstormsessie met collega's waarin je de diepte in gaat over die nieuwe tool. Jij bepaalt hoe jouw leerpad eruit ziet. Benieuwd waar jouw collega's in de verschillende teams zich iedere dag mee bezig houden? Tijdens de XSARUS Demo Day word je helemaal bijgepraat. Ontdek nog meer voordelen van werken bij XSARUS.

Over XSARUS

XSARUS. Ontstaan in 2000, klein begonnen, opgezet door Paul, Daniël en Bram. Zij zijn vanaf het eerste uur nauw betrokken en vormen de fundering die onder de XSARUS-propositie en -bedrijfsvoering ligt. Deze constante factor zorgt voor rust en gecontroleerde groei. Mede hierdoor hebben we ons ontwikkeld tot een digital commerce agency met meerdere specialisaties onder één dak. Met een enthousiast team van 95 collega's zorgen we voor ultieme groei en blije klanten die uitblinken in hun (online) business. Samen is dan ook echt samen, waarbij ieder elkaar aanvult en versterkt vanuit zijn eigen expertise en elkaar elke dag een stukje beter maakt. Wil je meer weten over XSARUS, onze cultuur en hoe jouw carrière eruit zou kunnen zien bij ons? Neem dan vooral een kijkje op onze website!

Interesse?

Word jij enthousiast van deze functie? Zou je eens een dag mee willen lopen of wil je meer informatie over deze rol? Stuur een mail naar of bel . Bij wederzijdse interesse nodigen wij je uit voor een kennismaking, waarbij we jou (onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders) graag leren kennen. En we vertellen natuurlijk alles dat je wilt weten over deze functie en XSARUS als werkgever.

XSARUS | Digital Commerce

Sollicitatieprocedure

×

Om te solliciteren, stuur je je sollicitatie naar: . Vermeld in de onderwerpregel van de e-mail de naam van de functie: PIM Implementatie Consultant .Functie:implementatie consultant
Startdatum:12-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Emerce via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Middelharniskrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de middelharniskrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures middelharnis
 2. Implementatie Consultant Emerce 12-06-2024

Bekijk ook andere vacatures